Gör städningen lätt & rolig

Att städa är något som oftast är stressigt och inte jätteroligt.

Ofta är det för att du inte har organiserat det rätt eller har roliga produkter som underlättar. Här kommer nu lite tips från mig, jag hopppas att du kommer att ha nytta av några av tipsen.


 1. Inventera vad du har i städmedel. Har man inte tillräckligt eller effektiva medel blir det inte kul att städa. Om du inte har eller vill köpa funkar varmt vatten och citron till det mesta.
 2. Organisera dina saker. Sortera det i användningsområden. En låda för ex kök, en för fönster och en för badrum. Köp en färgglad hink som du sedan har när du dammar. 
 3. Skaffa lite städredskap som underlättar. Just nu är min favorit städtanborsten. Perfekt att ha för att komma åt och göra kranar etc superrena utan massa ansträngning. En annan favorit är städdukarna från Clas Ohlson, där får du fyra dukar, en till varje användningsområde för bara 29,90kr, länk här.
 4. Planera! Planera din städning och fördela den så det inte blir för mycket på samma gång, då blir det lätt för stort projekt och då tar det massa energi. Jag delar upp min städning rum för rum så det inte blir rörigt plus att då blir det inget hattande hit och dit. Gör en städplanering i din kalender. Jag har exempelvis:
  Måndagar: Hall
  Tisdagar: Kök
  Onsdagar: TV-rum/vardagsrum
  Torsdag: Sovrum
  Fredagar: Toalett/Badrum
  Lördag: Undanplock övriga rum
  Söndagar: Njuuuuuuut 

Självklart behovsstädar jag även lite då och då men det kräver ingen planering. 5. Städspecial. När jag sedan har tid över, vid exempelvis längre ledighet planerar jag in rumsspecial. Då städar jag mycket grundligare och samtidigt rensar ur alla lådor och garderober etc. Hopppas att jag har gett dig lite ideér så du kan njuta lite mer av din städning om du inte redan gör det.

Gillar