Rensa, röja & organisera, Intro


Skapa mer yta, rensa sinnet och öppna upp för mer energi och tid.
Rensa, röja och organisera är något alla gillar trots att väldigt få står för det. Det ger oss kontroll, struktur, tillfredställelse och framför allt, mer tid till annat. Även om du inte gillar själva momentet att rensa, röja och organisera gillar du resultatet. Alla vill ju ha mer tid över till annat.
Vi är olika och vi samlar på oss mer eller mindre saker i våra hem. Problemet är inte hur mycket eller lite vi samla på oss utan hur organiserar vi det vi samlar. Har vi kontroll över det som kommer in i hemmet eller börja det ta kontroll över oss.
Jag har ju skrivit mycket om Feng shui och även om vikten att låta energin flöda fritt. Detta ger ökat välmående och bättre hälsa. Om det ligger saker framme och saker som inte har en bestämd plats kommer det att minska energiflödet och detta påverkar i sin tur välmåendet.
Rörighet smyger ofta på en, rätt som det är har du tappat kontrollen över sakerna hemma och då blir projektet större. Försök istället ha koll från början så slipper du stora rensningsprojekt som kan upplevas som riktiga tidstjuvar för stunden.
Om du klamrar dig fast vid gamla saker för mycket och för länge, riskerar du att begränsas i din mänskliga utveckling.
Innan vi sedan går vidare i denna förvaringsserie vill jag förtydliga med 5 steg varför du ska skapa en bra förvaring:
  1. Frigör utrymme
  2. Ökar energiflödet i ditt hem och med detta även ert välbefinnande
  3. Sparar pengar eftersom du är mer medveten om vad ni har hemma och vad som saknas
  4. Sparar tid
  5. Minskar stressen som rörigheten ger

Jag kommer att gå igenom mer konkreta tips/metoder framöver så du kommer att få all hjälp och råd du kan för att få så mycket stöd och hjälp som möjligt i din rensning.


Gillar

Kommentarer